Cambodijansk oksekøds salat

Khmer beef salad. Dem der har været så heldige at smage det, ved hvor godt det er! Det er en af mine ynglings spiser, som jeg spiste jævnligt i min tid i Cambodja. Man kan købe salaten på thai restauranter, men her er den ofte alt for dyr og ikke lavet rigtigt…. Lélè street kitchen laver en OK en.  Jeg havde ikke alle ingredienserne der skal bruges, for at lave et “klassisk” en, så dette er en af mine bud på hvordan den kan laves. 

Til 2 personer skal du skal bruge:

Marinade:

  • 1 1/2 spiseske fiskesauce
  • 1 1/2 spiseske lime juice
  • 1 teske sukker
  • 1 teske fint hakket citrongræs
  • 2 små birdeeye chili hakket fint
  • 2 skarlotte løg

Bland fiskesauce, limejuice, sukker, citrongræs, chili og skarlotte løgene godt sammen til sukkeret er opløst.

Derudover skal du bruge:

  • 1 oksebøf
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld koriander
  • 4 gulerødder
  • 100 gram frosne grønne bønner
  • 1 håndfuld peanuts
  • Kogt ris

Bøffen steges  2 minutter på hver side, lad den hvile i 10 minutter inden den skæres i ultra tynde strimler

Hak mynte og koriander groft og bland det med kød strimlerne. Hæld marinaden over og bland det hele godt sammen. Stil kødet på køl, mens du koger risen.

Mens risen koger, rives gulerødderne på den grove side af et rivejern, og bønnerne koges i 2 minutter.

Bland oksekød med gulerødder og bønner, drys hakket peanuts ovenpå,  og server med ris. 

marts2011 003 marts2011 006

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/0/4/peberpigen.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *