Cambodiansk bøf salat

Så nem at lave, og den smager så godt. Bringer mine tanker tilbage til Cambodja.

Du skal bruge:

Marinade:

  • 1 1/2 spiseske fiske sauce
  • Saften af 1 lime
  • 1 teske palme sukker
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1/2 citron græs (jeg havde ikke frisk så brugte tørret)
  • 2 bird chillies hakket fint
  • 1 stort skalotte løg

Bland alle ovenstående ingredienser godt sammen, til sukkeret er opløst.

1 stk bøf af oksekød af god kvalitet (jo bedre kvalitet, jo bedre bliver salaten)

Steg oksekødet i et par minutter på hver side, afhængig af hvor rødt du ønsker kødet. jo kortere du steger det, jo mere mørt bliver det. Lad kødet hvile i 10 minutter, inden det skæres ud i ultra tynde skiver. Bland kødet sammen med marinaden og stil den i køleskabet i 1 – 2 timer.

nytårsaftens mad 026

Salaten:

  • 2 gulerødder, skåret fint
  • 200 gram grønne bønner, blancheret i 2 minutter i let saltet vand
  • 1 skål peanuts, ristet og usaltet. hakket groft
  • 1/2 bundt frisk hakket koriander

Bland ingredienserne til salaten sammen og vend kødet heri.

Drys med lidt peanuts og lidt hakket koriander ovenpå.

bøfsalat 002 bøfsalat 003 bøfsalat 004

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *