Græskar suppe

Du skal bruge:

  • 1/2 Hokaido græskar
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tørret chilier
  • 3 cm frisk ingefær
  • 2 dl røde linser
  • Hønse bouillon
  • Salt
  • Friskkværnet rød Kampot peber
  • Olie til stegning

Halver hokaido græskarret og skrab kernerne ud. Skær det i både, og fjern derefter skrællen. Skær det i mindre stykker.

Rens løg og hvidløg og ingefæren og skær det i mindre stykker. Hak chilien.

Varm olien i en pande og steg løg, hvidløg, chili og ingefær heri et par minutter. Tilsæt græskarret og steg videre i 5-10 minutter. Tilsæt de røde linser (vask under rindende vand et par gange) Hæld hønse bouillonen over, kun lige så det dækker.

Lad det simre ved svag varme i ca 15 minutter, eller indtil græskarret føles mørt.

Blend det hele med en stavblender og hæld det tilbage i gryden. Smag til sidst til med masser af friskkværnet rød Kampot peber. (Den må godt være lidt stærk, det giver varmen 🙂

Drys evt. sprødstegte bacon tern oven på inden servering, og server med godt brød

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *