Kyllingsatay

Du skal bruge:

  • 2 fed hvidløg, hakket fint
  • 1 spiseske stødt koriander
  • 2 spiseskeer stødt spids kommen
  • (Jeg kværner dem altid i min kaffekværn, så tager det ingen tid.)
  • 4 spiseskeer raps olie
  • 2 teskeer brun sukker
  • 2 teskeer sambal oelek
  • salt

Bland de ovenstående ingredienser godt sammen. Hæld det i en frysepose sammen med kyllinge stykker, i køleskabet og lad det marinere natten over

  • Peanutsauce:
  • 1 1/2 spiseske rapsolie
  • 1 lille løg, hakket fint
  • 3 fed hvidløg, hakket fint
  • 3 tesker stødt spidskommen
  • 12 spiseskeer peanutbutter (1 bøtter)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 1/2 teske brun sukker
  • 4 1/2 spiseskeer limesaft
  • 4 dl vand
  • 1 spiseske chiliflager.

Steg løg, hvidløg og kommen i olie på en varm pande. Derefter tilsættes de andre ingredienser og det hele røres godt rundt. Det tager lidt tid at få opløst peanutbutteren. Lad det hele simre ved svag varme i ca 30 minutter. Smag den til, måske mangler den lidt chilli 😉

mad juni2011 007 mad juni2011 012 mad juni2011 013

Tilberedning og stegning af spydene:

Læg træspyddene i vand i 30 minutter inden du putter kødet derpå. på den måde undgår du at de brænder på. Steg dem på grillen i et par minutter på hver side indtil de er stegte.

Varm saucen op og server den til spydene.

mad juni2011 028 (2) mad juni2011 029 mad juni2011 031

Kyllingesatay med peanuts sauce smager rigtig godt sammen med khmer syltede grøntsager (se anden opskrift) enten som lille eftermiddags snack, som let forret, eller sammen med gode venner i haven og et par kolde øl.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *