Laks med grønne asparges

Denne ret er meget nem at lave, ingredienserne er friske og kendetegner dansk sommer mad.

Du skal bruge:

  • 4 lakse steaks eller laksestykker.
  • 3/4 kg nye kartofler
  • 1 bdt grønne asparges
  • 10-15 cherry tomater
  • God oliven olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bdt. Frisk dild
  • Salt
  • Friskkværnet hvid Kampot peber

Tænd ovnen på 210 graden.

Rens kartoflerne og skær dem i halve.

Læg dem med den skåret side ned i et ildfast fadt.

Fordel god olivenolie på toppen.

Bag dem i ovnen i 14 minutter, til de begynder at blive brune på undersiden. Vend dem og steg viderer i yderligere 14 minutter.

Imens renses asparges (bræk dem ca på midten, den nederste del kasseres)

Skær dem i 3-4 cm lange stykker.

I en skål blandes hakket hvidløg, hakket dild, lidt oliven olie, salt og friskkværnet hvid Kampot peber. Aspargeses blandes i, og grøntsagsblandingen  blandes med kartoflerne der sættes tilbage i ovnen i endnu 10 minutter.

Skær tomaterne i kvarte.

Gør  laksen klar.

Bland tomaterne med kartofler og asparges, læg det lidt til siden i det ildfaste fad og læg laksen i den anden side.

Bag nu i 15 -18 minutter til laksen er gennemsteg.

Sådan, nemt, fedtfattig og ingen stegeos!

Dansk sommermad når det er bedst og vi ikke kan bruge grillen. 

Velbekomme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *