Basmatiris

Kogning af Basmatiris

Basmati betyder duft på indisk. Disse ris er langkornet og afskallede, altså ikke parboiled. De indeholder en del stivelse, så skyld dem før brug.

Dette gør du, ved at putte risene i en skål og derefter hælder du rindende vand over. Vask dem, og gnub dem blidt mellem dine hænder. Hæld vandet fra og gentag processen 3-4 gange, indtil vandet er klart.

juni2011 013 juni2011 014juni2011 017juni2011 025juni2011 017 juni2011 014 juni2011 013

2 personer

  • 2 dl  ris
  • 2 1/4 dl  vand
  • 1/2 teske salt

Fordel ris,vand og salt i en gryde og rør rundt. Læg låg på og bring i kog ved højeste temperatur. Når det koger rør rundt i risen, og skrue derefter ned til lavester blus. Kog videre ved svag varme i 15 minutter.

Sluk for varmen og lad stå i 10 minutter, lige inden servering røres der forsigtigt rundt i risene.

Virker hver gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *