Tortilla Española

Så nem at lave og billig at lave og det smager skønt.  Er ligeledes rigtig god kold dagen efter til madpakke. 

Du skal bruge:

  • 1 løg
  • 4 kartofler
  • 3 æg
  • 1/2 squash
  • Salt
  • Friskkværnet Kampot peber
  • Oliven olie

Rens kartoflerne og skær dem i små stykker. Skær ligeledes løget i mindre mundrettet stykker.

2011 016 2011 023

Varm oliven olie godt op på en pande og når det er rigtig godt varm, da tilsættes kartofler og løg. Steg disse i 5-10 minutter til de begynder at være sprøde og stegte, dog ikke brændte.

Tilsæt de rengjorte squash, der er skåret i mindre stykker, og rør det hele godt rund i panden. Smag til med friskkværnet sort Kampot peber.

Slå æggene ud i en skål, tilsæt salt og pisk rigtig godt.

Hæld den varme grøntsags masse ned til æggende og rør godt rundt.

Varm lidt olie på panden og tilsæt da hele ægge og grøntsags massen.

Steg i nogle minutter ved middel varme, indtil du kan fornemme at bunden er ved at være stegt.

Vend omeletten enten med et grydelåg eller med en tallerken og steg den videre i 5-7 minutter på den anden side.

2011 026 2011 031

Nu er den klar.

Skær et passende stykke og server den med godt rugbrød.

Det der for mig er prikken over ægget når det kommer til en god omelet, er lige at tilsætte lidt stærkt chili sauce inden servering. Mums!

Hvad gør en omelet eller tortilla til et godt måltid for dig?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *