Sushi ris til 2

Ris, så mange forskellige slags, og så mange forskellige måder at tilberede dem på. Nedenstående er den måde jeg koger sushiris på, og de bliver perfekte, hver gang.

Du skal bruge:

  • 4 dl sushi ris
  • 6 dl vand
  • 4 1/2 spiseske riseddike
  • 4 1/2 teske sukker
  • 1 1/2 teske salt

Hæld risene i en stor skål og skyld dem i koldt vand, indtil vandet er klart. Regn med at skifte vandet 4-5 gange. Selvom det tager lidt tid, er det alt umagen værd.

Hæld vandet fra risene og lad dem stå og trække i ca. 30 minutter. Derefter putter du dem i en gryde sammen med 6 dl vand, og bringer det i kog.  Når det koger, skrues der ned til laveste blus og lad risen koge i 12 minutter. Lad være med at rører i risen eller at tage låget af, så får du risengrød!

Efter de 12 minutter tages risen af varmen og de skal derefter stå i 20 minutter.

Opløs sukker og salt i eddiken i en lille skål. Det tager et par minutter.

Når risen er afkølet blandes væsken forsigtig i med en træske og du er nu klar til at lave sushi.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/0/4/peberpigen.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *