Svinemørbrad med 3 slags Kampot peber

Du skal bruge:

  • 1 pakke bacon
  • 1 svinemørbrad  (300-400gr) skæres ren  for sener samt fedt.
  • 1 tsk. sort Kampot peberkorn
  • 1 tsk. rød Kampot peberkorn
  • 1 tsk hvid Kampot peber korn
  • 2 fed hvidløg
  • 500 gr. champignon rengøres og skæres i skiver.
  • 1 bdt forårløg eller 2 almindelig løg, rengjorte og skåret i skiver.
  • 2 tsk. soya sauce
  • 1 tsk. honning
  • 1 dl mælk
  • 2 spiseskeer mel
  • 1 pakke bacon

Åbn for bacon pakken, men skil ikke baconskiverne fra hinanden .

Tænd for panden.

Mens panden varmer op, klippes bacon nu i strimler med en saks. Derefter skiller du bacon stykkerne  fra hinanden inden de kommer på den varme pande. vend ofte og steg til bacon er gylden. Læg det derefter på køkkenrulle i en dyb tallerken for at tage det overskydende fedt.

Stilles til side til senere.

  • 1 svinemørbrad  (300-400gr) skæres ren  for sener samt fedt.
  • 1 tsk. sort Kampot peberkorn
  • 1 tsk. rød Kampot peberkorn
  • 1 tsk. hvid Kampot peberkorn

Peber kornene kværnes i en morter eller kvas dem på et skærebræt med den flade side af en bred grøntsags kniv. Miks dem godt sammen.

Kødet rulles nu godt i peberblandingen, så det hele dækker mørbraden.

Skær derefter kødet i 3-4 cm tykke stykker og mas dem let med håndfladen.

Tænd for panden ved høj varme, når den er meget varm brunes kødet  3 minutter på hver side.

Tilsæt friskkværnet salt og steg yderligere 2 minutter på hver side. Tag kødet af pandet og gem det på en tallerken med staniol over.

  • 2 fed hvidløg
  • 500 gr champignon rengøres og skæres i skiver.
  • 1 bdt forårløg eller 2 almindelig løg, rengjorte og skåret i skiver.

Tilsæt lidt olie og svits hvidløg, når det tager lidt farve, tilsæt da champignion og steg videre til de er ca halv størrelse og har fået en dejlig brun farve.

Tilsæt forårsløg og steg et par minutter.

  • 2 teskeer soyasauce
  • 1 tsk honning
  • Rør godt.
  • 1 dl mælk
  • 2 spiseskeer mel

Røres godt sammen og tilsættes retten.

Spæd op med mælk til det har den konsistens du ønsker.

Tilsæt kødet og lad det hele simre ca 5 min.

Smag til.

Lige før retten serveres tilsæt da det ristede bacon.

Server med ris og godt brød. Evt. råkost.

Velbekomme

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *