Svinefilet i ovnen med blandet grøntsager

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvilke grøntsager du bruger til denne opskrift. En super ret til at få ryddet op i køleskabet.

Jeg brugte:

  • 2 gulerødder
  • 1/2 squash
  • 1 lille løg
  • 1 rød snackpeber
  • 1/2 aubergine
  • 1 spiseske olivenolie
  • 1 teske paprika
  • 1 teske timian
  • 1/2 teske salt
  • 1/2 teske sort Kampot peber

Skær auberginen i skiver, og dæk med salt. Lad dem trække mens du tilbereder de andre grøntsager, for til sidst at skylle salten af og skæren dem i mindre stykker.

Gulerødder, løg, squash og snackpeberen rengøres og skæres i mundrette stykker, De lægges med auberginen i et ildfastfad, og herefter fordeles olivenolie, paprika, timian, salt og Kampot peber godt mellem grøntsagerne og fadet stilles i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.

Imens de steger i ovnen blandes ingredienserne til sovsen.

Her skal bruges:

  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk tomatpure
  • 2 1/2 dl mælk
  • 2 1/2 dl vand rørt op med grøntsagbouillon
  • 1 spsk maizenajævner
  • Salt og sort Kampot peber

Bland de ovenstående ingredienser godt sammen og hæld ved grøntsagerne der bages i endnu 15 minutter.

Svinefileten rengøres for overskydende fedt og skæres i 1 1/2 cm tykke skiver og trykkes let flade med håndsiden.

Kryds koteletterne med salt og peber og steg dem et par minutter på hver side, inden de lægges oven på grøntsagerne og der drysses med revet ost. Steg yderligere 15 minutter i ovnen til osten er smeltet. 

Server med perlespelt og mango chutney.

Velbekomme

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *