Stuvet ærter og gulerødder

Du skal bruge:

  • 4 gulerødder, skrællet og skåret i små tern
  • 250 gram frosne ærter
  • 20 gram smør
  • 2 spiseskeer mel
  • 3 dl grøntsags bouillon
  • Salt
  • 1/2 teske friskkværnet hvid Kampot peber
  • Friskhakket persille

Kog gulerødder i grøntsags bouillonen i 3 minutter, tilsæt ærterne og kog med i 2 minutter. Hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte. Smelt smørret i gryden, tilsæt melet og rør godt rundt til alt melet er opsuget.

Hæld nu grøntsags vandet tilbage lidt efter lidt, mens der piskes godt rundt. Bland grøntsagerne tilbage i sovsen, og lad det koge op et par minutter inden der smages til med  hvid Kampot peber og persille.

Serveres som tilbehør til karbonader, frikadeller eller medister.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *