Stegte auberginer med mozzarella ost tomat og basilikum

Du skal bruge:

  • 1 aubergine
  • salt
  • mel
  • 1 øko æg
  • 1 pose mozerella ost
  • Frisk oregano
  • Sort Kampot peber
  • 4 cherrytomater
  • Frisk basilikum

Skær aubergine i 1 1/2 cm tykke skiver. læg dem i et dørslag og drys med masser af salt.

Lad det stå og trække i mindst 30 minutter, gerne længere. Vask salten af og tør dem godt med et rent viskestykke.

april2011 004 april2011 007 april2011 008

Vend skriverne, først i mel, derefter i æg.

Steg dem på en pande tilsat olie. Drys den ene side med frisk oregano og friskkværnet sort  Kampot peber inden de vendes og steges videre i yderlige 5-7  minutter. De er færdige når de begynder at blive sprøde.

Læg dem på køkkenrulle for at de overskydende olie kan trække ud.

april2011 011

I et ildfastfad fordeles aubergineskiverne, dernæst stykker af mozerella ost, cherrytomater skåret i både og til sidst frisk basilikum. Bag i ovnen ved 200 grader i 10 minutter indtil osten er smeltet.

april2011 016 april2011 021 april2011 022

Server som tilbehør eller som forret.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *