Spagetti ala’ Bolognese

Du skal bruge:

  • 1/2 pakke bacon i skiver
  • 500 gr. oksefars
  • 3 hvidløgsfed
  • 2 store løg
  • 3 stænger bladselleri
  • 1 lille dåse tomat pure (70gr)
  • 1 dåse flået eller hakket tomater (køb økologiske, de smager bedre og koster næsten det samme i Netto)
  • 5 halve soltørrede tomater
  • 2 dl kraftfuld oksebouillon
  • 1 spiseske balsamico
  • Friskkværnet sort Kampot peber
  • 2 teskeer timian
  • 2 teskeer oregano
  • 1 teske Sambal Oelek (stæk chili paste).
  • 1/2 dl rødvin (kan undlades, men det giver super smag)

Skræl løgene og hvidløg og hak det i fine stykker. Skræl bladselleri i halve og skær dem i små stykker.

Klip bacon i små stykker med en saks.

Tag lidt af olien fra de soltørret tomater og opvarm det i en tykbundet gryde. svits løg, hvidløg og bladselleri i 5 minutter til det begynder at blive blank. Tilsæt bacon, og svits  et par minutter.  Tilsæt  hakket oksefars og svits det, til kødet har taget farve.

Tilsæt friskkværnet Kampot peber, salt, Sambal Oelek, oregano  og timian, rør godt rundt. Tilsæt soltørret tomater, tomatpure, hakket tomater,  bouillon, rødvin og balsamico og rør godt rundt. Dæmp varmen og lad det simre 1 time, gerne længere! Rør i det en gang i mellem, og smag det til løbende

Kog spagetti som anvist på pakken.

Anret spagetti på en tallerken, lav en lille fordybning i midten, tilsæt kødsovsen. riv frisk parmesan oven på.

Velbekomme.

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/0/4/peberpigen.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *