Øllebrød uden øl

Når man bor i etagebyggeri, og har vinduet åbent, kan man ikke undgå at dufte hvad naboen laver af mad. Og idag stod den på øllebrød. En duft der bringer mig helt tilbage til min barndom i det midtjyske.

En ret man nødvendigvis ikke var tosset med som barn, men syntes nu alligevel at mindes at det smagte ok!

Besluttede mig at det skal komme an på en prøve, så den halve pakke rugbrød jeg havde i skabet, blev hurtigt revet i mindre stykker, overhældte med vand, og nu står det i gryden og trækker til i morgen. glæder mig helt til at spise morgenmad.

Efter lidt inspirations søgning fandt jeg frem til at de fleste kommer hvidtøl eller øl i øllebrød! sjovt nok. Men da det er noget jeg skal spise til morgenmad laver jeg en, hvor jeg undlader øllen 😉

Du skal bruge:

  • Så meget rugbrød som du har lyst til (jeg brugte ca. 400 gram)
  • Nok vand til at dække brødet i en gryde
  • Lidt sukker

Lad det stå og trække natten over.

Kog det igennem, tilsæt sukker, og blend det til det har en passende konsistens.

Server med en klat flødeskum på toppen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/0/4/peberpigen.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *