Asiatisk inspireret ribbensteg

Du skal bruge:

  • 1 kg svinekam
  • 4 fed hvidløg
  • 5 cm frisk ingefær
  • 2 små røde chilier
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk jordnøddeolie
  • 4 spsk soja sauce
  • Friskkværnet sort Kampot peber

Hak hvidløg, ingefær og chilierne fint. Bland det med de øvrigt ingredienser. Smag til med friskkværnet sort Kampot peber, der burde ikke være behov for ekstra salt, da soja allerede indeholder masser af salt.

Skær sværdet på svinekammen i tern, ca. 2*2 cm. Sørg for at komme helt ned til kødet.

Læg den i et ildfast fad og fordel marinaden ovenpå. Bland godt, og læg den med sværsiden ned af og lad den marinere i natten over i køleskabet.

ribbensteg jan 2012 017 ribbensteg jan 2012 020 ribbensteg jan 2012 022

Stil stegen i en kold ovn ved 180 grader i 1 1/2 time, og den sidste 1/2 time skruer du på til 220 til sværdet er sprød.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *