Hvidkålsuppe ala peberpigen

De fleste kender hvidkåls kuren, og alle har en mening om den. Det er ikke for mig at bedømme om den virker eller ej, men jeg mener at suppe er en god måde at få gang i forbrændingen på.

Det skader det ikke at spise suppe et par gange om ugen, og denne er super nem at lave, god at fryse ned, og så er den billig.

Når den blendes bliver konsistensen  tyk, næsten som en grøntsags sauce, derfor er den også god sammen med f.eks. kogte grøntsager som broccoli, rosenkål og gulerødder.

Jeg brugte:

  • 1/2 spidskål
  • 1/4 hvidkål
  • 5 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 3 store løg
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 dåse flået tomater
  • 5 cm frisk revet ingefær
  • 1/2 hel frisk hvidløg
  • 1 snack peber
  • 200 gram grønne bønner
  • 5 oksekøds bouillon terninger
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk chili
  • 10 hele sorte Kampot peberkorn
  • 10 hele hvide Kampot peberkorn
  • 10 hele røde Kampot peberkorn

 

jan20125 011

Peberkornene knuses med den flade side af en kniv

Skær alle grøntsagerne i små stykker og put det hele i en stor gryde. Tilsæt 1/2 liter vand og de flået tomater og bring det hele til kog. Lad det koge i små 10 minutter.

Tilsæt bouillon terninger, krydderi, og fyld vand på så alle grøntsagerne er dækket. Lad det hele simre i 45 minutter. Afkøl det lidt, og blend derefter det hele i blenderen.

Opbevar suppen i mindre portioner enten i køleskabet eller fryseren.

jan20125 013 jan20125 016

Varm den op ved middel varme, og tilsæt evt. kød og mel boller inden den spises. Eller spis det som tilbehør til kogte grøntsager eller squash/porre pasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *