Hjemmesyltet ingefær

Syltet ingefær er nogen som de fleste forbinder med japansk mad og sushi, hvor det hedder gari, og bliver spist mellem de forskellige sushier som en mundrenser.

Men syltet ingefær er at finde i alle former og afskygninger i det asiatiske køkken.

Cambodianerne elsker at lave mad med ingefær. Frisk som syltet. Det siges at det er godt for helbredet og det hjælper på fordøjelsen. Er en snue på vej, kan denne let afledes ved at drikke ingefær te, (frisk ingefær i tynde stave, sammen med lidt palmesukker og så kogende vand)

Men tilbage til den syltede ingefær, det er så nemt at lave, så det er spild af penge at købe det fremover.

  • Du skal bruge:
  • 250 gram frisk ingefær
  • 2 dl riseddike
  • 100 gram sukker
  • 1/2 spiskeske salt

Vask ingefæren og skrub skrællet af. Skær den i tynde skiver og tilføj salt. Blandt grundigt og lad den saltede ingefær trække i en skål i mindst en time (jeg laver det tit aftenen før og lader det stå natten over)

Tør ingefærskiverne med køkkenrulle og læg dem i en syltekrukke.

2011 033 ingefær 003

Bland riseddike og sukker i en gryde og bring det i kog.

Hæld den varme sukker/eddike blanding over ingefærskiverne og lad det køle af.

ingefær 006

Dæk krukken og opbevar den i køleskabet. Her kan det holde sig i måneder.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *