Friske forårsruller

De smager så godt på en varm sommerdag, og det er slet ikke så svære at lave…

Du skal bruge:

  • 16 stk tørret rispapir
  • 2 håndsfulde tørret ris vermicelli
  • 250 gram kogte rejer
  • 16 blade hjertesalat
  • 2 gulerødder
  • 1 agurk
  • 150 gram bønnespirer
  • 10 forårsløg
  • 1 bundt thai basilikum
  • 1 bundt mynte

khmer middag 027

Vask salat bladene og tør dem godt. Skræl gulerod og agurk og skær dem i tynde skiver.

Put ris vermicillien i kogende vand i 2 minutter, skyld under koldt vand og stil til afdrypning.

Skær forårsløget i små tynde strimler.

For at kunne blødgøre rispapir, lægges 1 stykke af gangen ned i en skål eller en dyb tallerken med varmt vand i ca et minut. Spred den hereafter ud på en ren og tør overflade.

Når rullerne skal fyldes start da med et salat blad, så lidt a alle de andre ingredienser på nær rejer og krydderier.

Læg fyldet tæt på den ende der vender mod dig selv. Fold nu enden tættest mod dig selv over fyldet. Det skal være stramt, men ikke så stramt at det går i stykker. Fold siderne ind over, og rul den halvvejs. Tilsæt nu rejer og krydderurter og forsæt med at rulle til den er helt lukket. (bare roligt, det er svært de første par gange men tror mig, øvelse gør mester)

Forsæt med resten af papirene og fyldet.

khmer middag 029 khmer middag 031 khmer middag 046

Lige inden servering skæres eller klippes de i halve.

Server med chili coriander dip, lime chili dip eller stærk chili sauce.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *