Falafel

Du skal bruge:

  • 1 kg kogte kikærter (se note nedest)
  • 6 løg
  • 9 fed hvidløg
  • 2 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk sort Kampot peber
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk cayenne peber
  • 4 tsk. spidskommen
  • 150 ml Tahin
  • 4 spsk. mel
  • 400 ml kogevand fra kikærterne

Blend kikærter i foodprocessoren eller blenderen.

Blend løg og hvidløg i foodprocessoren eller blenderen.

Kværn peber og spidskommen i en kaffekværner.

Bland alle de tørre ingredienser godt sammen.

Bland nu kikærter, løg, krydderier, tahin og vand godt sammen.

Blend det eventuel i flere omgange for at få en ensartet masse. Den skal være lidt mere fast en frikadelle fars.

Stil på køl i 1 times tid.

Falafel steges

 

Varm olie på en pande og form dem nu som små runde kugler og steg dem et par minutter på hver side ved middel høj temperatur.

Læg dem til afkøling på køkkenrulle der suger det overskydende fedt. 

 

Falafel

Enjoy

 Kogning af kikærter.

500 gram tørret givet 1 kg kogte

Udblød de tørrede kikærter i masser af vand natten over. Skift vandet om morgen og når du kommer hjem fra arbejde er de klar til at blive kogt.  Hæld vandet fra og læg kikærterne i en gryde med masser af vand, I en kogepose lægges et par laurbær blade, et par tørrede chilier, sorte Kampot peberkorn, lidt kardemomme frø og lidt koriander frø. Bring kikærterne i kog og kog dem under låg i ca 45 minutter til 1 time. Smag på dem, hvis der er bløde er de kogt. Hæld vandet fra og du er nu klar til at lave de bedste falafel du længe har smagt.

Serveres med salat, ristet pitabrød og lidt cremefraiche dressing.

Du kan med fordel lave en stor portion og fryse dem ned.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *