Boller i Karry – med kyllingkød

Til 4 personer skal du bruge:

Kødbollerne:

  • 450 hakket kyllingkød
  • 1 løg, revet fint
  • 1 æg
  • 1 dl mel
  • 3 dl skummetmælk
  • ½ dl perlespeltsflager
  • Salt
  • Friskkværnet sort Kampot peber
  • Læg farsen i en røreskål og tilsæt æg, salt og peber.

Rør mælk og mel sammen til en meljævning og tilsæt denne langsomt til farsen, mens du rører med en håndmixer

Tilsæt perlespeltsflager og bland godt. Stil det på køl i ca 30 minutter.

16.09.2012 198

Kog dem i rigelig med vand i 7-9 minutter,

Sæt en stor gryde med vand over at koge (du kan med fordel bare putte lidt vand i gryden og så fylde elkedlen og vente på det vand koger og derefter hælde det i gryden )

Vask 150 gram perlespelt i kold vand og læg det i en gryde godt fyldt med vand og lidt salt.

Kog perlespelten  ca 15-20 minutter og hæld det overskydende vand vand

Sovsen:

  • 1 ½ løg hakket fint
  • 1 æble, skrællet og revet fint
  • 3 tsk god madras karry
  • 1 tsk Khmer curry (santuere d angkor)
  • 1 spsk smør
  • 2*165 ml kokosmælk
  • ½ teske chili pulver
  • 5-6 dl kogevand fra kødbollerne.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt løg, steg i et par minutter. Tilsæt karry pulver og rør til det er helt opslugt i løget. Tilsæt revet æble og rør til det ligeledes er blandet godt med karryen.

Lidt efter lidt tilsættes kogevandet og kokosmælken, og det koges op.

Bliv ved med at tilsætte kogevand til der er den ønskede mængde sovs og den har den rette konsistens.

Smag til med chili pulver og salt.

Server med mango country, kogt broccoli og evt råkost.

16.09.2012 200

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/0/4/peberpigen.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *