Chili con carne med chokolade

Til 4 personer

  • 500 gram hakket oksekød
  • 300 løg, hakket fint
  • 4 fd hvidløg, hakket fint
  • 1 ds hakket tomater
  • 140 gram tomatpure
  • 2 oksebouillon terninger
  • 2 tesker oregano
  • 2 teskeer spidskommen
  • 1 teske chili pulver
  • 1 teske kanel
  • 2 teskeer palmesukker
  • 2 friske røde chilllier, hakket fint
  • Salt
  • Mørk chokolade 72%
  • 250 gram kidney bønner, udblødt natten over og kogt i rent vand i ca 40 minutter.

Steg kødet i en varm gryde i lidt olie. Læg det i en skål. Tilsæt lidt olie i gryden og brun løg og hvidløg. Når det har taget farver, hældes kødet tilbage. Tomatpure, hakket tomater og buiollion så det lige dækker hældes i.

Rør godt rundt.

Tilsæt hakket chili, chili pulver, palmesukker, spidskommen, kanel,  oregano og smag til med lidt salt. Skrue helt ned for varmen og lad det simre i 1-2 timer, jo længere jo bedre.

Smag til og tilsæt chokolade og bønner. Rør godt rundt og server med ris, nachos, tortilla eller tacos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *