Risotto lavet af Perlespelt

Til 2 personer skal du bruge: 

  • 1 lille løg, hakket fint
  • 100 gram perlespelt, (skyllet i koldt vand)
  • 1/2 dl tør hvidvin
  • 3 dl grøntsags bouillon
  • 20 gram smør
  • 30-40 gram friskrevet parmesan
  • 1 lille bnt. persille
  • 10 cherrytomater, skåret i halve

Varm lidt olie i en pande, tilsæt løgene og steg det heri i et par minutter til det har taget farve. 

Tilsæt perlespelt og rør godt rundt til den har taget lidt farve. Krydr med salt og friskkværnet  Kampot peber. 

Tilsæt hvidvin og rør til det er fordampet. Derefter tilsættes bouillonen  lidt efter lidt, og der røres rundt. 

Lad det simre i 20-30 minutter til perlespelt er kogt mørt men der stadig har bid. 

Husk at røre rundt så det ikke brænder på. 

Tilsæt smør, friskrevet parmesan ost og hakket persille, rør rundt og lad det så med låg i ca. 3 minutter. 

Smag til med salt og peber, og vend til sidst de halve cherrytomater i retten, og server.

Spis det alene eller sammen med et stykke grillet kylling eller en god kotelet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *